menu

Door de lens van…

juli 19, 2018 | Posted By: | Geen categorie |
Een cultureel participatieproject voor jong en oud.

Het project was gericht op het samenbrengen van jonge en oude Maastrichtenaren, die samen op ontdekkingsreis gingen naar betekenisvolle plekken in de stad. Deze plekken werden door middel van foto’s en geluiden vastgelegd.

Door deze beelden en verhalen werd er gezamenlijk een nieuw verhaal, een nieuwe biografie van de stad, gemaakt. Het eindresultaat bestaat uit een tentoonstelling met soundscapes. Een beeldende presentatie met ondersteuning van geluid uitgevoerd in een houten frame. Geluid geeft meer diepte en beleving aan het beeld en vraagt de aandacht voor het moment.

De geluidsopnamen zijn gemaakt in Kerani Music Studio onder professionele begeleiding van Arno Op den Camp. Zo heeft iedereen een volmaakt eigen geluid bestaande uit bijvoorbeeld het vertellen van een verhaal, voordragen van een gedicht eventueel ondersteund met muziek.

/